Fogfehérítés és bölcsességfog húzás

Fogfehérítés és bölcsességfog húzás

Fájdalommentes, 60 perces fogfehérítés Budapesten. Élvezze 6-8 árnyalattal fehérebb fogait! Tudja meg, hogyan!

Fogfehérítés fájdalom nélkül

A fogfehérítés napjainkban egyre népszerűbbé válik, hiszen mindenki vágyik ragyogó, fehér mosolyra. Az internet számos otthoni fogfehérítési módszert kínál, ám ezek gyakran nem garantálnak biztonságos eredményt. Lássuk, milyen lépéseket tartalmaz a rendelői fogfehérítés folyamata és miért érdemes szakemberhez fordulni.

Miért válassza a rendelői fogfehérítést?

A fogfehérítés nem csupán esztétikai kérdés, hanem az egészségmegőrzés szempontjából is fontos. Az otthoni módszerek használata során fennáll a veszélye, hogy a fogak és az íny károsodnak, ezért mindenképpen ajánlott szakember felügyelete mellett elvégezni a kezelést. A MYdent Fogászat rendelői fogfehérítése biztonságos és hatékony módszer, mely során a fogorvos gondoskodik a megfelelő előkészítésről és utógondozásról.

A fogfehérítés folyamata

  1. Előkészítő kezelések: Az első lépésként a fogak elülső felületeit alkalmassá tesszük a fogfehérítésre. Ez magában foglalja a fogkő eltávolítását, valamint az esetleges tömések, koronák cseréjét a fehérítést követően, hogy azok is az új fogszínhez igazodjanak.
  2. Fogfehérítés: A tényleges fogfehérítés egyetlen alkalommal, mindössze 60 perc alatt elvégezhető. Elsőként ínyvédőt helyezünk fel, ami fény hatására megköt, majd alkalmazzuk a fogfehérítő gélt, melyet kék LED fénnyel aktiválunk.
  3. Utógondozás: A kezelést követően a páciensek részletes útmutatót kapnak az utógondozásról. Az első 5 napban kerülni kell minden színes étel és ital fogyasztását, valamint a dohányzást. Az esetleges töméseket 8-10 nappal később igazítjuk az új fogszínhez.

A fogfehérítés eredményei és tévhitek

A rendelői fogfehérítés eredményeképpen a fogak 6-8 árnyalattal fehérebbé válnak, ami 1-1,5 évig tartó ragyogó mosolyt biztosít. Sokan tévesen azt hiszik, hogy a fogfehérítés károsítja a fogzománcot, ám a valóságban a fogfehérítő anyag csupán a fogak mikropórusaiban lerakódott anyagokat távolítja el, anélkül, hogy kárt tenne a fogzománcban.

Kedvezményes ajánlatok a MyDenten

A MyDent Fogászat különböző csomagokat kínál, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb fogfehérítési lehetőséget. Az „Esztétikai csomag” például tartalmazza a fogkőleszedést és a fogfehérítést mindössze 90 perc alatt, 82 000 Ft áron. A csomag részeként 12 000 Ft kedvezményt nyújtunk, így akár 6-8 árnyalattal fehérebb fogakat érhet el.

Bölcsességfog húzás: Miért és hogyan történik?

A bölcsességfog húzás jelentősége gyakran felmerül a fogászati kezelésekkel kapcsolatban, hiszen sok esetben ez a fog különféle problémákat okozhat. Az MyDent szakértői csapatánál alaposan vizsgálják a bölcsességfogak állapotát, és szükség esetén javasolják annak eltávolítását.

Miért okozhat problémát a bölcsességfog?

A bölcsességfog az evolúció során egyfajta maradványfogként maradt meg. Az emberek agymérete növekedett, a mandibula mérete viszont csökkent, így a bölcsességfognak sokszor nincs elegendő helye. Ennek következtében gyakran torlódnak a fogak, a bölcsességfog nehezen tisztítható, ami szuvasodáshoz és gyulladáshoz vezethet. A fog elhelyezkedése miatt a bölcsességfog tömése és gyökérkezelése is nehézségeket okoz. Mindezek miatt a bölcsességfog húzás számos esetben a legjobb megoldás.

Mikor javasolt a bölcsességfog húzás?

A bölcsességfog húzás javasolt, ha a fog torlódást okoz, nehezen tisztítható, gyakran begyullad, vagy a szomszédos fogak gyökerét nyomja. Az MyDent t-nél az első lépés mindig egy panoráma röntgen készítése, amely megmutatja a fogak pontos elhelyezkedését. Amennyiben a bölcsességfog már részben kinőtt, de problémákat okoz, vagy még a csontban található, a fogorvos a legmegfelelőbb eltávolítási módszert választja ki.

A bölcsességfog húzás folyamata

Röntgen és vizsgálat

A bölcsességfog húzás első lépése mindig egy panoráma röntgen készítése. Ez alapján a fogorvos dönti el, hogy szükséges-e a fog eltávolítása. Bizonyos esetekben további vizsgálatok, például CBCT készítése is indokolt lehet, hogy pontosan látható legyen, hogyan helyezkedik el az ideg a foghoz képest.

Helyi érzéstelenítés

A legtöbb esetben a bölcsességfog húzást helyi érzéstelenítésben végzik. Ez biztosítja, hogy a páciensek minimális fájdalmat és kellemetlenséget tapasztaljanak a beavatkozás során. Az érzéstelenítést követően a fogorvos megkezdi a fog eltávolítását.

A fog eltávolítása

Amennyiben a bölcsességfog részben vagy teljesen kitört, a fogorvos egyszerűen fogóval és emelővel eltávolíthatja. Ha a fog még a csontban található, akkor szájsebészeti beavatkozás szükséges, amely során az ínyt felvágják, és a csont egy részét eltávolítják, hogy hozzáférhetővé váljon a fog.

Teendők a bölcsességfog húzás után

A bölcsességfog húzást követően fontos a megfelelő utókezelés. Az MyDent fogorvosai általában egy hét múlva kontrollvizsgálatra hívják a pácienseket, ahol eltávolítják a varratokat. Gyulladás vagy egyéb panasz esetén a páciensek antibiotikumot is kaphatnak. Ezenkívül fontos a megfelelő szájhigiéné fenntartása és a fogorvosi utasítások betartása a gyors gyógyulás érdekében.